Vanliga frågor & svar

Här nedanför kan du hitta svar på de vanligaste frågorna som vi får från våra besökare. Skulle du inte hitta svaret på din fråga kan du kontakta oss via kontaktsidan.

Vilket format är det på dokumentmallarna?

De flesta mallar är i word-format (.docx) eller pdf-format. Wordfilerna kan du öppna i de flesta ordbehandlingsprogram och pdf-filerna kan du öppna med en pdf-läsare. Du kan ladda ner en gratis pdf-läsare via följande länk: Acrobat Reader

Det finns även ett par filer som är i Excel-format (.xls) och dessa filer kan du öppna kalkylprogram som t ex Excel eller Googles kalkylprogram.

Hur laddar jag ner mallen till min dator?

Klickar du på länken till mallen ska ett fönster öppna sig och fråga var du vill spara mallen på din dator. Du kan även högerklicka på länken och välja “spara som…” för att därefter spara ner mallen på din dator.

När du väl sparat ner mallen till din dator klickar du på filen varefter mallen öppnar sig i det program som används på din dator för att öppna den aktuella typen av filer.

Har ni själva skapat mallarna?

De flesta mallar har vi själva skapat. Vi har emellertid även mallar som skapats av andra men är mallar som vi tycker är mycket bra och värda att länka till. Dessa mallar laddas därför ner från en annan webbplats än Mallbanken.se.

Kan jag ändra mallen som jag laddar ner?

Alla mallar är “olåsta” och du kan därför fritt ändra samtliga mallar som är i Word- eller Excelformat. De mallar som är i pdf-format är dock inte möjliga att ändra.

Jag hittar inte den mall som jag söker efter

Använd gärna sökfunktionen på sidan och skulle du fortfarande inte finna den mall som du behöver är du välkommen att kontakta oss.

Vi hjälper dig att hitta rätt mall