Omgående leverans per e-post

MallAssistans ingår

b

Word och pdf-format

Mall Gåvobrev » Gåva av pengar

229 kr

Mall för gåvobrev avseende pengar.

Med denna dokumentmall kan du snabbt och enkelt skriva ett gåvobrev avseende pengar. Mallen är mycket enkel att fylla i och du skriver gåvobrevet på ett par minuter. I mallen kan du ange om gåvan ska vara mottagarens enskilda egendom. Är det fråga om en gåva till en bröstarvinge kan du även ange om gåvan ska avräknas som förskott på arv.

Mallen skickas till dig per e-post direkt efter din beställning och du kan skriva ditt gåvobrev redan om ett par minuter. Mallen skickas till dig i Word- och pdf-format. Har du några frågor när du ska använda dig av mallen kan du kontakta vår MallAssistans.

Med stöd av denna dokumentmall kan du själv skriva ett gåvobrev avseende pengar. Mallen är mycket enkel att fylla i och skulle du bli osäker på något är du välkommen att kontakta vår MallAssistans som omgående hjälper dig. Du kan nå vår MallAssistans via e-post eller via chatten här på webbplatsen.

Du får mallen i två olika versioner — en version som du kan använda om gåvan är till en bröstarvinge. I den versionen kan du ange om gåvan till bröstarvingen ska avräknas som förskott på arv. Den andra versionen är avsedd att användas om du ger en gåva till någon som inte är en bröstarvinge. I den versionen finns inte någon bestämmelse om förskott på arv.

Genom att kryssa i en ruta på dokumentmallen anger du snabbt och enkelt om gåvan ska vara mottagarens enskilda egendom. Gör du gåvan till enskild egendom skyddar du gåvan från att ingå i en bodelning om gåvotagaren skulle avlida eller skilja sig.

Mallen innehåller ett särskilt utrymme där du själv kan skriva in egna bestämmelser och villkor för gåvan.

Vem som kan använda sig av mall gåvobrev pengar

Du kan använda dig av denna mall om du ska ge bort pengar i gåva och vill skriva ett gåvobrev. Ska du ge bort en gåva och det inte är fråga om pengar kan du istället använda dig av någon av följande mallar:

Mall för gåva av lös egendom
Mall för gåva av fast egendom
Mall för gåva av bostadsrätt

Leverans av dokumentmallen

Mallen skickas till dig per e-post och detta sker per automatik endast ett par sekunder efter det att du gjort din beställning. Du får mallen i såväl word- som pdf-format. Word-filen kan du öppna i ditt ordbehandlingsprogram och pdf-filen kan du öppna i ditt pdf-program eller din webbläsare. Du kan fylla i dokumentmallen på din dator för att därefter skriva ut gåvobrevet men du kan även skriva ut dokumentmallen på din skrivare och fylla i samtliga uppgifter för hand.

Artikelnr: MB501DP Kategori: Etiketter: , , , , , , , ,