Omgående leverans per e-post

MallAssistans ingår

b

Word och pdf-format

Mall Äktenskapsförord » Äktenskapsförord mellan blivande makar » All egendom enskild

229 kr

Med denna mall kan du skriva ett äktenskapsförord mellan två personer som ska gifta sig och som vill att all deras egendom ska vara enskild egendom.

När du laddar ner denna dokumentmall får du även en mall för registrering av äktenskapsförordet och en handledning som förklarar hur du gör för att registrera ditt äktenskapsförord.

MallAssistans ingår när du köper denna mall.

Denna dokumentmall kan användas av ett par som ska gifta sig och som vill att all deras egendom ska vara enskild egendom. Även avkastningen av den enskilda egendomen och den egendom som träder istället för den enskilda egendomen blir enskild egendom.

Mallen är enkel att fylla i, du behöver endast skriva in makarnas personuppgifter och adresser, allt annat finns redan i mallen.  Som avslutning skriver ni under äktenskapsförordet och skickar in det till Äktenskapsregistret för registrering.

Ett äktenskapsförord som lämnas in inom en månad efter giftermålet blir gällande samma dag som makarna gifte sig. Lämnas äktenskapsförordet in senare än en månad, så blir det gällande den dag som det kommer in till skatteverket.

Vem kan använda sig av denna mall?

Detta äktenskapsförord är till för ett par som ska gifta sig och som vill att all deras egendom ska vara enskild egendom. Detta gäller såväl den egendom som de ägde den dag som de gifte sig som den egendom de förvärvar under äktenskapet.

Exempel:
Martin och Karin har varit ihop i några år och nu har de äntligen bestämt ett datum för att gifta sig.  De har väldigt olika intressen och de har många saker som de tar med sig in i äktenskapet. Båda har kommit fram till att de vill att all egendomen som de äger när de gifter sig, men även den egendom som de förvärvar under äktenskapet, ska vara enskild egendom. Detta innebär att egendomen inte ingår i en bodelning vid en eventuell skilsmässa eller om någon av dem skulle avlida.

Andra mallar för äktenskapsförord

Vi har flera olika mallar för äktenskapsförord. Du kan därför hitta en mall som passar för just din situation. Ska du till exmempel skriva ett äktenskapsförord där endast viss egendom görs till enskild egendom finns det en sådan mall här: Mall för äktenskapsförord mellan blivande makar där endast visst utvald egendom görs till enskild egendom

Vill du titta närmare på alla våra mallar för äktenskapsförord hittar du dessa här: Mallar för äktenskapsförord

Kontakta oss gärna om du inte är säker på vilken mall som du ska använda dig av. Vi hjälper dig att hitta rätt mall eller blankett och du kan kontakta oss via vår kontaktsida eller via vår chatt.

Omgående leverans

Dokumentmallen skickas till dig per e-post när du gör din beställning. I e-postmeddelandet finns en länk som du klickar på och när du klickar på länken kommer dokumentmallen att laddas ner till din dator. Du får mallen i två olika format – Word och pdf. Pdf-filen öppnar du med hjälp av ett pdf-program som t.ex. Acrobat Reader och word-filen öppnar du med ditt ordbehandlingsprogram.

Du får också en mall för att kunna registrera ditt äktenskapsförord och en skrift där vi förklarar hur det går till för att snabbt och enkelt registrera ditt äktenskapsförord.

Skulle det uppstå problem med något när du beställer eller du får problem när du ska fylla i din mall kan du kontakta vår MallAssistans som hjälper dig.