Omgående leverans per e-post

MallAssistans ingår

b

Word och pdf-format

Mall Äktenskapsförord » Äktenskapsförord mellan makar » Fri text

229 kr

Mall för äktenskapsförord mellan två makar där du själv kan formulera makarnas överenskommelse om vilken egendom som ska vara enskild m. m.

Förutom dokumentmallen får du fullständiga registreringshandlingar jämte en skriftlig instruktion.

MallAssistans ingår och dokumenten levereras till dig per e-post ett par sekunder efter din beställning.

Det är inte något krav att ett äktenskapsförord måste upprättas innan man gift sig. Det är även möjligt för två makar att under äktenskapet skriva ett äktenskapsförord där de kommer överens om att all eller endast utvald egendom inte ska ingå i en eventuell framtida bodelning.

Med hjälp av denna mall kan du skriva ett äktenskapsförord mellan två makar under äktenskapet. Vad som är speciellt med denna mall är att du har stor frihet att formulera makarnas överenskommelse vad avser vilken egendom som ska vara enskild egendom. Så länge du följer reglerna i äktenskapsbalken och andra tillämpliga regler kan du själv formulera makarnas överenskommelse.

Förutom att ange vilken egendom som ska vara enskild egendom kan du skriva in till exempel att även avkastningen på den enskilda egendomen ska vara enskilda egendom och vad som gäller om enskild egendom säljs – ska betalningen för egendomen bli enskild egendom m m.

Vem kan använda sig av denna mall?

Denna mall kan användas av två personer som är gifta och som har bestämt sig för att de vill upprätta ett äktenskapsförord. Eftersom du själv ska skriva in makarnas överenskommelse bör du har juridiska kunskaper, framförallt vad avser familjerätt och upprättande av äktenskapsförord.

Vill du inte själv fylla i makarnas överenskommelse har vi andra mallar som du kan använda dig av. I de flesta av dessa mallar är makarnas överenskommelse redan formulerad i äktenskapsförordet varför du själv inte behöver fundera på formuleringarna och vad som är tillåtet enligt äktenskapsbalken.

Du hittar samtliga våra mallar för äktenskapsförord via följande länk: Mallar och blanketter för äktenskapsförord.

Är du osäker på vilken mall som passar för just din situation är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig att hitta rätt mall. Du når oss enklast via vår kontaktsida eller via chatten.

Vad som ingår vid köp av denna dokumentmall

När du har gjort beställningen av dokumentmallen, får du omgående ett e-postmeddelande med din dokumentmall. Du får även kompletta registreringshandlingar och en kort skriftlig handledning som förklarar hur du enkelt registrerar äktenskapsförordet.

Dokumentmallen finns i både en pdf-fil och en word-fil och du kan använda den fil som passar dig bäst. Pdf-filen öppnar du med hjälp av ett pdf-program och word-filen öppnar du med ditt ordbehandlingsprogram

Uppstår några problem när du öppna dokumentet eller när du ska fylla i mallen är du välkommen att kontakta vår MallAssistans som hjälper dig.