Omgående leverans per e-post

MallAssistans ingår

b

Word och pdf-format

Mall Äktenskapsförord » Äktenskapsförord mellan blivande makar » Fri text

229 kr

Mall för äktenskapsförord som kan användas av ett par som ska gifta sig och som själva vill formulera sin överenskommelse i äktenskapsförordet.

När du laddar ner mallen får du även fullständiga registreringshandlingar och en en skriftlig instruktion som förklarar hur du snabbt och enkelt registrerar äktenskapsförordet.

Dokumentmallen levereras per e-post och MallAssistans ingår när du köper denna mall.

Denna dokumentmall kan användas av dig som vill ha fria händer när du ska skriva ett äktenskapsförord mellan två personer som ska gifta sig. Mallen innehåller alla de nödvändiga momenten för att du ska kunna skriva att giltigt äktenskapsförord samtidigt som du själv kan formulera överenskommelsen mellan makarna.

Med denna mall kan du till exempel skriva ett äktenskapsförord där de blivande makarna kommer överens om att viss egendom ska vara enskild egendom men du kan även skriva ett äktenskapsförord där all egendom görs till enskild egendom. Det är du som avgör hur du vill att makarnas överenskommelse ska formuleras och så länge du följer reglerna i äktenskapsbalken och andra tillämpliga regler kan du i princip formulera dig som du önskar.

Exempel på när denna mall kan användas

Anna och Bengt ska gifta sig och har bestämt sig för att skriva ett äktenskapsförord då de vill att viss egendom inte ska ingå i en framtida bodelning om de skulle skilja sig eller någon av dem skulle avlida. De kan använda sig av denna mall för att skriva sitt äktenskapsförord där de fritt - inom ramen för äktenskapsbalkens regler - kan formulera sin överenskommelse.

Andra mallar för äktenskapsförord som kan vara av intresse

Vill du ha motsvarande mall för makar som redan är gifta hittar du en sådan mall via följande länk:
Mall för äktenskapsförord med fri text mellan makar

Tveka inte att kontakta oss om du inte vet vilken mall eller blankett för äktenskskapsförord som passar för just din situation. Vi hjälper dig att hitta rätt mall.

Vad som ingår när du laddar ner mallen

Mallen skickas till dig per e-post i samma sekund som du gör din beställning. Du får mallen i två versioner, en version i word-format som du kan öppna i ditt ordbehandlingsprogram och en pdf-version som du kan öppna i ditt pdf-program som till exempel Adobe Acrobat.

Förutom mallen för äktenskapsförord får du även en mall för begäran om registrering av äktenskapsförordet samt en skriftlig instruktion om hur du gör för att snabbt och enkelt registrera ditt äktenskapsförord.